Család

Ruhátlan, olajos vagy ruhás masszázst kérjek?

Ruhátlan, olajos vagy ruhás masszázst kérjek?

Kép forrása: pixabay.com

Ha a masszázs kerül szóba, az emberek többsége még mindig a „klasszikus” svéd masszázsra gondol, illetve leginkább arra, hogy jól meggyúrják a hátát, lábát. A masszázs szó alatt azonban kiteljesedett, holisztikus szemléletű masszázsok sora is megtalálható, ami nem egyértelműen a gyúrásra koncentrál, hanem emellett figyeli a test üzeneteit, állapotát, a személy hangulatát, érzéseit, s test, lélek szellemi szinten egyaránt segíti a változást, az áramlást.

 

Mindenki vágyik az érintésre, ölelésre. Ha egy kicsi időt adunk magunknak, és befelé figyelünk, megérthetjük testünk/lelkünk igényeit. Minden ember pozitívan reagál bármiféle érintésre, legyen az baráti vagy szülő-gyermek kapcsolatában lévő pici érintés, illetve szerelmes ölelés, ezt már tudósok is régóta vizsgálják, s bizonyított tény.

Mi emberek is nagyon tudjuk. De megszoktuk, hogy arra neveltek: oldjuk meg egyedül a problémaáinkat, ne kérjünk segítséget, s ha baj van, azt leginkább még takargatjuk egy kicsit mások elől, mert nem vagyunk túl büszkék rájuk. Többnyire csak akkor derül fény a betegségekre, amikor már sürgős beavatkozást igényel, amikor már elviselhetetlen a fájdalom...

Hogy ne így menjen tovább, változnunk kell, ahogyan a világ is változik.

Ehhez nyitott szív kell, elfogadás, őszinteség, elsősorban önmagunkkal szenben, s merni kell kérni. A masszázs hihetetlen erővel rombolja szét a megszokás falait, s előbújhat az igazi.

Aki óvatosabb, annak célszerűbb a ruhában történő holisztikus masszázsokat keresni, mint amilyen pl. a GYÓGYÍTÓ RINGATÁS (Holistic Pulsing). Fizikai szinten sokféle egészségmegőrző, helyreállító hatása ismert:

A ringatás fokozza a nyirokkeringést, erősíti az immunrendszert, elősegíti a méregtelenítést. A lebontó folyamatok serkentésével megakadályozza a folyadékok felhalmozódását a szervezetben, ezáltal hozzájárul az ideális testsúly eléréséhez. Megolajozza az izületeket, fiatalító hatású. A folytonos mozgás visszaadja a gerinc csigolyáinak a megfelelő mozgékonyságot, melynek hatására kiegyenesedik a gerinc, megszűnik a rossz tartás.

Alkalmazható stresszes tünetcsoportra (fejfájás, depresszió, álmatlanság), és egyéb lelki eredetű kórképekre (pánikbetegség, függőségek, önértékelési problémák). Kiegyensúlyozza az agyféltekéket, ezért segíthet tanulási problémák esetén. A várandósság állapotában a kezelés csodálatos élményt nyújt a kismama és a baba számára is, felkészítve őket a szülés-születés nagy pillanatára.

Általában minden olyan esetben hatékony, amikor úgy érezzük, hogy nem vagyunk harmóniában önmagunkkal, és szeretnénk ezen az állapoton változtatni.

A Gyógyító Ringatás erőteljes eszköz azok számára is, akik az önmegismerés és önfejlesztés útján járnak.

Ha szívesebben élnénk át a bőr érintését, akkor a LOMI LOMI NUI hawaii masszázs kiválóan alkalmas arra, hogy megtapasztaljuk az egységet önmagunkkal és a világgal, hogy megérezzük: gyögyörű a testünk, pont olyan, aminek segítségével eltudjuk látni a feladatainkat...Szépen nyitja a szívet, új utakat mutat, erővel tölt fel...

A Hawaii-ról származó Lomi Lomi Nui egy olajos masszázs, amely az egész testet érinti (karok, hát, lábak, front, arc- és fejmasszázs). Régen gyógyításra szánt szentélyekben történt.

A kezelés az adott pillanattól függően mindig más és más lesz.

A törölközővel takart intim terület kivételével minden testrészt lágy, áramló, és mélyebbre ható, erőteljesebb, többnyire alkarral végzett mozdulatokkal masszírozunk mindaddig, amíg a test ellazul, levezeti a stresszt, s a feszültségeket.

A kezelés visszaállítja a szervezet harmóniáját, erősítve a szeretet érzését. Megszabadít a negatív gondolatoktól, élményektől. Levezeti a stresszt, a régi mintákat megtartó feszültséget. A szervezetben szabaddá válik az energia áramlása. A masszázs alkalmas a stressz oldására, relaxálásra. Izomcsomók oldásával enyhíti a reumatikus és ízületi fájdalmakat. Csökken a feszültség, melynek hatására beindul az energiák szabad áramlása. Fokozódik a nyirokkeringés. Csökkennek, illetve megszűnnek a fájdalmak.

A kezelés ajánlott azoknak, akik a masszázs segítségével szeretnék elérni a testi, lelki, szellemi megtisztulást, gyógyulást. Szeretnének megszabadulni régi mintáikban rejlő feszültségeiktől.

Az ősi hawaiiak minden jelentős életszakasz vagy esemény előtt – mint pl. házasság, egy fontos pozíció betöltése - egy megfelelő szakembenhez fordultak, hogy a masszázs segítségével megszabaduljanak félelmeiktől, feszültségeiktől, egocentrikus látásmódjuktól. A sikeres masszázs eredményeként a régi személyiségük, és az általa teremtett élethelyzetek alapjaiban változtak meg. A régi, megszokott dolgaikat tudatosan, új dolgokra cserélték le.

A Lomi Lomi Nui masszázs ma már jól ismert Hawaii határain kívül is. Számos luxus Wellness és SPA központ a világon mindenhol elengedhetetlennek tartja, hogy szolgáltatásai között ott legyen a „lomilomi masszázs”, hiszen ideális eszköz a rohanó, és önmagunkkal nem törődő élet megváltoztatására, a mindenhonnan ránk zúduló, túlzott információ áradattal való szembefordulásra, a munkával kapcsolatos kiégés vagy depresszió kezelésére.

Ahhoz, hogy  egész-ségesen tovább haladjunk az úton, egy kérdésre tudnunk kell a választ: Milyen érintésre vágyom igazán?

(LM)