Család

Pirner Alma: Az önbizalom minden nőnek jár!

Pirner Alma: Az önbizalom minden nőnek jár!

Kép forrása: Absolutely Woman

Minden nő megérdemli, hogy megvalósíthassa önmagát az élet minden területén és kiteljesedjen azokban a női szerepekben, amelyek neki fontosak. A közösség ereje és támogatása hatalmas húzóerő, egy stabil védőháló, és egy hely, ahol önmagunk lehetünk. Erről szól és tudásanyagaival ebben segít az Absolutely Woman, melynek közössége ma már százezernél is több nőből áll, előfizetéssel elérhető Clubja pedig 700-nál is több nőt támogat a világ 16 országából céljaik és egy boldog élet elérésében. A Clubba mindössze évente két alkalommal van lehetőség csatlakozni, tavasszal, illetve most, ősszel, október 19-ig.

 

Nagyon kevesen születtünk úgy, hogy igazán meg tudjuk élni a nőiességünket, élvezzük és megfelelő módon használjuk azt. Azonban ez a folyamat tanulható, az út pedig nagyon élvezetes. Nincsenek sémák, amelyek mindenkire egyaránt ráhúzhatók, az Absolutely Woman metódusnak éppen az a lényege, hogy elfogadja, mindenki teljesen egyedi, ezért a megoldások is személyre szabottak.

„Életterületeink felülvizsgálata és a felelősségvállalás után célokat kitűzve és terveket megvalósítva haladunk jövőbeni önmagunk felé, szűkítve a rést aközött, akik most vagyunk és akivé válni szeretnénk. Az élet egy tapasztalás, jó és rossz egyaránt, ebből vagyunk, ettől fejlődünk. Könyvekből semmit nem lehet megtanulni, ha nem válik a részünkké, ha nem tudjuk ezeket a dolgokat beépíteni a hétköznapjainkba, szokássá tenni őket” – avatott be Pirner Alma, az Absolutely Woman alapítója, aki közel 20 év alatt tett szert azokra a tapasztalatokra, melyek megalapozták az Absolutely Womant.

Harmónia munka és magánélet között

Ma egy nő egyik legjelentősebb problémája az állandó megfelelési kényszer, a másokhoz hasonlítgatás, illetve az, hogy nem a saját életét éli, hiszen folyamatosan próbál megfelelni másoknak, a vélt vagy valós elvárásoknak. Mindeközben önmaga a fontossági lista utolsó helyére szorul, ugyanis azt, hogy önmagával foglalkozzon, nem önszeretetnek vagy öngondoskodásnak értékeli, hanem önzésnek.

„Abban látom a megoldást, hogy meg kell találni, akár a munka és magánélet, akár az énidős tevékenységek és az önfejlesztés közti egyensúlyt, mert ebben manapság komoly eltolódások vannak. Azt szokták mondani, hogy a nők elférfiasodnak a mai világban, mert annyi szerepben kell helytállniuk. Van, akinek ez saját döntése, de sajnos számos olyan nő is van, akit a körülmények kényszerítenek erre. Azonban ezek között a szerepek között sok esetben nem tudnak megfelelően zsonglőrködni, és ez okozza egy idő után a kiégést, azt, hogy soha nem tudnak jelen lenni egy adott szerepben, mert mindig amiatt aggódnak, hogy mit hogyan kellene csinálni. Állandó lelkiismeret-furdalás az életük. Ennek a gondolkodásmódnak a megváltoztatása az egyik fő törekvése az Absolutely Woman-nek” – ismertette Pirner Alma.

Kevés a magyar nők önbizalma

Ha az ember elégedett önmagával, akkor képes kialakítani egy olyan szociális hálót, egy olyan párkapcsolatot, vagy menedzselni nőként egy olyan családi életet, ami pozitív alapokon nyugszik, nincs benne frusztráció, áskálódás, sem elkeseredettség.

„Nagyon sokat utazom és azt tapasztalom, hogy a magyar nők ezen a téren sajnos nagyon el vannak maradva. Európiai, de világviszonylatban is elmondható, hogy nagyon kevés az önbizalmunk, akár csak a külsőnkkel kapcsolatban is. Azt gondolom, hogy a magyar nők gyönyörűek, ennek ellenére sokkal kevésbé előnyös külső adottságokkal rendelkező nők bárhol a világban sokkal büszkébben viselik saját magukat, élik meg nőiességüket, mint mi, magyarok. Én is úgy éltem 34 éves koromig, hogy csak a maximális volt az elfogadható. Ha valami sikerült 130%-osan, akkor bántottam magam, soha nem voltam elégedett és boldog. Pont ezt a maximalizmusra való törekvést kell elengedni, mert olyan nincs, hogy tökéletes, és ameddig ezt hajszolja valaki, bármelyik szerepében is, addig biztos, hogy mindig boldogtalan lesz” – hangsúlyozta az Absolutely Woman alapítója.

„Nálam a gyermekvállalás hozott változást. 34 éves voltam, amikor megszületett a kisfiam, aki most 7 éves, idén kezdte az iskolát. Nem szerettem volna maximalista gyereket nevelni, illetve azt sem, hogy olyan elvárásaim legyenek vele szemben, amelyek jóval 100% felettiek.”

Nem akkor kell tüzet oltani, ha már baj van!

Jellemzően nem akkor fordulunk szakemberhez segítségért, amikor minden rendben van, hanem akkor, ha felütötték fejüket a problémák. Fejlődni viszont akkor tudunk leghatékonyabban, ha mi magunk rendben vagyunk, így arra a területre koncentrálhatunk, amiben erősödni szeretnénk. Ha megvárjuk, míg mélypontra kerülünk és csak akkor ismerjük el, hogy támogatásra van szükségünk, azzal telik el az idő, hogy megteremtsük újra a nyugalmi állapotot.

„Igazán jelentőset akkor lehet fejlődni, amikor egyébként jól vagyok, testileg, lelkileg, szellemileg, és azt mondom, keresek egy olyan embert, aki engem még jobbá tud tenni, segít felfedezni és kihozni belőlem azt, ami bennem van” – mondta Pirner Alma.

Absolutely Woman Club

Az Absolutely Woman Club tagjai folyamatos motivációt, mentorációt kapnak céljaik eléréséhez – és egy támogató, összetartó, előítéletektől mentes női közösséget is. Csatlakozhatnak a kizárólag klubtagok számára létrehozott zárt Facebook csoporthoz, és megtapasztalhatják, hogy a közösség ereje és támogatása milyen hatalmas húzóerő lehet a nehezebb napokon. Megtalálhatják a harmóniát a tanulás és a szórakozás között – attól függően, hogy éppen mire van szükségük. Hozzáférnek az AW szakértők közreműködésével összeállított tudástárához, kurzusaihoz és kihívásaihoz. Már csatlakozásukkor 150+ videó és írásos anyag áll rendelkezésükre a Clubot átszövő témákban – család, párkapcsolat, gyermekvállalás, szexualitás, életmód, edzés, szépségápolás, spiritualitás, receptek, life style, utazás – melyek közül kedvükre válogathatnak. A Club tudástára havonta 4 új tartalommal bővül.

„Az Absolutely Woman Club segít olyan nővé válni, aki pontosan tudja, hogy mit akar, mi teszi őt elégedetté, boldoggá párkapcsolatában, munkájában és az élet minden területén. Nem csak sodródik, hanem tisztában van a miértekkel. Nem mások elvárásainak akar megfelelni, csak saját belső mércéjének” – zárta gondolatait Pirner Alma, aki a területen szerzett értékes tapasztalatait Absolutely Woman - Nőiesség mesterfokon című könyvében is az olvasók elé tárta.

Az Absolutely Woman Club október 19-ig várja az új tagok jelentkezését, azt követően pedig majd csak tavasszal lesz lehetőség újra a csatlakozásra.

LM