Család

Mit kell tudni a steril kollagénről?

Mit kell tudni a steril kollagénről?

Kép forrása: pixabay.com

A kollagén az ízületet alkotó szalagok, porc, inak, izmok alapvető építőeleme; nélkülözhetetlen a regenerációhoz. Az injekció formájában az ízület köré juttatott kollagén beépül a szövetekbe, emellett további kollagéntermelésre serkenti a sejteket, így hozzájárul a regenerációhoz.

 

Milyen mozgásszervi problémák esetén  jöhet szóba a kollagén injekciós terápia?

A legtöbb mozgásszervi problémában alkalmazható a kollagén terápia. Mind sportsérülések, mind kopásos betegségek kezelésében hatékony, biztonságos megoldás. Leggyakrabban derék-, nyak-, vagy térdfájdalmakkal fordulnak hozzám a betegek, de sikerrel alkalmazom a kezelést a kéz ízületeinek kopásos betegségeiben, vagy sarok, talp egyes fájdalmas állapotaiban is.

Van a kollagén kezelésnek kockázata? Kinek nem ajánlott a kezelés?

A terápia biztonságos és széles körben alkalmazható, hiszen a kollagén minden szövetünk alkotóeleme. Alkalmazásával kapcsolatban lényeges mellékhatás bejelentés eddig nemzetközi szinten sem történt, cukorbetegeket, idős betegeket vagy vérhígítót szedő betegeket is kezelek.

Úgy tudom, a kollagént esztétikai kezeléseknél is alkalmazza. Mi pontosan a Biolifting?

Itt a  koncentrált kollagént a bőr alatti kötőszövetbe injektáljuk, ezáltal pótoljuk a fokozatosan leépülő kollagén vázat, és serkentjük a szervezet saját kollagéntermelését. Emellett az ampullákban található antioxidánsok, vitaminok segítik a sejtanyagcserét, így a bőr feszesebbnek, fiatalosabbnak hat. 

Sokan idegenkednek a plasztikai beavatkozásoktól. Nekik is ajánlható a Biolifting?

Feltétlenül. A Biolifting nem jelent mesterséges beavatkozást az arc karakterében, nem idegen anyaggal töltjük fel a területet. A kezelés során a szervezet saját kollagén termelését aktiváljuk, így  azoknak mindenképpen javaslom, akik szeretnének természetesen fiatalosabbnak látszani. Emellett a Biolifting kifejezett jótékony dohányzás, intenzív  szolárium következtében károsodott bőr, sőt stria, heg kezelésére is.

Csak az arc kezelésére alkalmas ez a módszer?

Nem. Ddekoltázs, vagy például a kéz bőrének fiatalítására, hiszen az idő előrehaladása ezeket a területeket is látványosan érinti.

(LM)