Család

Kirándul a baba

Kirándul a baba

Kép forrása: pixabay.com

Amikor babával tervezzük a kirándulást, egy sor olyan dolog van, amit megtehetünk azért, hogy az egész zökkenőmentesen zajlódjon és ne menjen el a kedvünk az egésztől. A kirándulás babával is lehet kiváló élményt,ehhez azonban szükség van a megfelelő előkészületekre.

 

Nem kell mindent bepakolni

Amikor utazunk, hajlamosak vagyunk mindent becsomagolni, hátha szükség lesz rá. Az tény, hogy egy babának sok holmira van szüksége, azonban fontos, hogy ne essünk át a ló másik oldalára. Tehát pakoljunk racionálisan, csak egy pár darabbal többet, mint amire szükségünk lehet az út során. A kiránduláskor persze jó, ha van helyünk, például ha autóval megyünk, azonban ha repülőutat tervezünk, akkor máris okosabban kell pakolni.

Ha pedig otthon marad valami, vagy épp elfogy, akkor se essünk kétségbe, pelenkát, tápszert, és minden mást is a világ bármely részén kaphatunk.

Milyen kortól vigyük a babát kirándulni?

Sokan úgy vannak vele, hogy a kisbabák hiába élvezik a kirándulást, utazást, nem fognak rá emlékezni és ezért felesleges is egy pár hónapos babával útnak indulni. Azonban ilyenkor szoktatjuk hozzá a gyerekeket ahhoz, hogy milyen is utazni, és ez a megszokás később nagy segítségünkre lehet.

A babáknak szükségük van a megszokott napirendre, azonban nem árt néha kizökkenni ebből. Tehát nem gond, ha épp nem este hétkor, hanem kilenckor kerül sor a fürdésre. Mint ahogy bátran kóstoltassunk meg vele olyan ízeket, ételeket is, melyeket még nem kóstolt. Persze ezeket a megfelelő életkorban, amikor egyébként már adható az adott alapanyag.

Evés, ivás, pelenkacsere

Ezek az alapvető szükségletei egy babának, ezeket pedig bárhol meg tudjuk valósítani. Legyen nálunk mindig tiszta víz, erre bármikor szükség lehet. Ha repülővel utazunk, akkor a szoptatást igazítsuk a le- és felszálláshoz, így eltereljük a baba figyelmét a nyomáskülönbségről. Próbáljunk meg mi magunk is pihenni, kikapcsolódni. És lehetséges, hogy az első pár utazós alkalom nem lesz mindenben pozitív, azt a baba is érzi, ha jó helyen van és jó dolgok történnek vele. Hamar megszokja az utazást és utána egyre könnyebb lesz minden. Szülőként, ha korábban gyakran utazgattunk, ne  mondjunk le róla csak azért, mert gyerekünk született. Ezzel ugyanis magunknak is ártunk és hosszú távon ennek nem lesznek jó hatásai.

Kirándulás a természetben

Amikor a természetben kirándulunk a babával, az egy különleges élmény neki és nekünk is. Ilyenkor szerezzünk be speciális hordozót, amivel kényelmesen tudunk közlekedni, ne babakocsival vágjunk neki a murvás, kavicsos talajnak, erdei utaknak. Egy-egy ilyen babahordozós kirándulás edzésnek sem utolsó és ahogy nő a csemeténk, úgy szoktathatjuk szépen arra, hogy a saját lábán tegyen meg kisebb-nagyobb távokat. Ilyenkor legyünk türelmesek és figyeljünk arra, hogy mekkora az a távolság, amit gyermekünk még meg tud tenni.

#baba #utazás #kirándulás #család