Család

A falusi élet előnyei az egész családnak

A falusi élet előnyei az egész családnak

Kép forrása: pixabay.com

A koronavírus megmutatta, hogy nem is olyan rossz dolog falun lakni, mivel a rengeteg zöld és a kert sokkal nagyobb szabadságot ad. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a vidéki élet előnyeit, hátha valaki most gondolkodik a költözésen.

 

Egy új, zöld világ

A friss levegő és a rengeteg zöld egészen új világnak fog tűnni. Este látszanak a csillagok, a víznek nincs annyira klóros íze, és futás közben sem fogjuk az autók kipufogóját szagolni. Az emberek mindent tudnak a másikról, de ha gyerekek is vannak a családban, akkor könnyebben fognak barátokra találni. A falusi gyerekévek összeszokott és valódi barátokat tartogatnak, ami a felnőttekről is ugyanúgy elmondható.

A kertes házban dönthetünk a zöld fű és a veteményes mellett. Nem kell az egész telket felszántani, nyugodtan kialakíthatunk egy saját sarkot, ahol a kedvenc növényeinket termesztjük, így az év minden napján lesznek saját termékeink. Ezeknél a zöldségeknél és gyümölcsöknél legalább biztosak lehetünk benne, hogy nem lettek permetezve.

Állattartás

A városi lakás után végre lehetnek háziállataink. Nemcsak macska és kutya jöhet, hanem ló, kecske, tyúkok, bármi. Csak arra figyeljünk, hogy legyen elég helyük, nekünk pedig elég időnk az ellátásukhoz. Szerencsére négy darab tyúk nem okoz nagy gondot, utána pedig a napi tojásadagunk is megvan.

A béke és a csend valódi élmény lesz. Senki nem ordít a fal másik oldalán, nem kell hallgatni a villamost, ehelyett a madarak csicsergése és a szél zúgása fog kelteni. Igen, falun sokkal nyugodtabb és békésebb élet vár az egész családra.

(LM)