Egészség - életmód

„GYERMEK A VÁRFALAK KÖZÖTT – II. RÁKÓCZI FERENC GYERMEKKORA”

Az egykor Rákóczi-tulajdonban lévő vár műemléki helyreállításával és turisztikai funkcióbővítésével a fejlesztés a magyar történelem egy fontos időszakának is emléket állít. A projekt keretében felépítésre kerülő falubeli fogadóépületben kap helyet a „Gyermek a várfalak között" című állandó kiállítás, amely II. Rákóczi Ferenc későbbi fejedelem Regécen töltött gyermekkorát, családi kapcsolatait és a vár korabeli mindennapi életét mutatja be.

Bővebben...

„Örökségturisztikai és kulturális rendezvényközpont a tolcsvaiSzirmay–Waldbott-kastélyban”

A Világörökségi védettséget élvező Tokaj-hegyaljai Kultúrtáj részét képező Tolcsva Községben álló Szirmay-Waldbott-kastély Európai Uniós támogatásból újul meg. A rehabilitált kastély kettős funkciót tölt be, termei részben kiállítótérként szolgálnak, egyes részei emellett kulturális rendezvénytérként is hasznosíthatók.

Bővebben...

Ez vár rád, ha nem kezdesz el időben sportolni! A mozgásszegény életmód következményei –Téged is érint?

A rendszeres sportolásnak számtalan pozitív hatása ismert: önbizalmat ad, levezeti a felesleges energiákat, fejleszti az erőnlétet, állóképességet, és az egészség megőrzésében is segít. Ám azt csak kevesen tudják, milyen súlyos, sőt, akár végzetes következményei lehetnek a mozgásszegény életmódnak, de az örök igazság erre is érvényes – elkezdeni sohasem késő!

Bővebben...

Világújdonság Móron a Beck Optikában. 1500 mérési pont a pupillán – és a jövő szemüveglencséje a Beck Optikában

Ezzel a világújdonsággal a rejtett hibákat, az ún. magasabb rendű aberrációkat is ki lehet mérni, amik különösen rossz látási viszonyok között, pl. szürkületben, éjszakai vezetéskor rontják a látást, főleg amikor a pupilla tágabb. Az I.profiler, hullámfront technológiás szemvizsgáló computer, az első teljesen automata, szemkövető mechanizmussal rendelkező, multifunkciós mérő, elemző, analizáló rendszer.

Bővebben...

3Dimenziós nyomtatás, a jövő technológiája

Napjainkban, amikor a NASA űrprogramjának keretein belül nyomtatóval készült pizzát is fogyaszthatnak az asztronauták, az élet számos területére beszivárog a 3D technológiával készült termékek kínálata. Az eljárás lényege abban rejlik, hogy a számítógépbe táplált adatok és a beállított paraméterek alapján a nyomtató megalkotja a kívánt háromdimenziós terméket.

Bővebben...

SFbBox by Enter Logic
A kiadó nem vállal felelősséget a Lépés Magazin-okban vagy a weboldalon megjelenő reklámanyagok, hirdetések tartalmáért és azokból fakadó esetleges károkért. Az oldalon megjelenő hírek,- kapcsolódó grafikai elemek, képek, stíluslapok és egyéb szövegek, tartalmak a Lépés Magazin kiadójának szellemi tulajdonát képezik. Tilos azok másodközlése, nyomdai vagy internetes megjelenítése, a kiadó előzetes írásos engedélye nélkül.


© Lépés Média Group Kft. - 2012 - Az oldallal kapcsolatban minden jog fenntartva. - Készítette: Körvonal - Design: SipyMűvek